I AM MUSLIM

I AM MUSLIM

Monday, April 16, 2012

Jalan-jalan kat tempat seniri lagi best dari kat sana...

Yeah....sudah semestinya....

dah 5 tahun aku duduk negeri orang...Putrajaya...tapi...tak selalu aku pergi outing...maklumlah..aku bukan nye ade kete...lagi pun kawan yang ade kete pun bukan nye nak ajak aku pegi outing...ye la...aku bukan nye ade kete...and bukan orang yang kaya untuk join diorang...bak kate orang...no money no talk..no money no walk...hahahahaha....

tapi...

bile aku pindah Sarawak...aku tak kesah...banyak lagi kawan aku yang sudi ajak aku jejalan...walopun aku tak de duit...tak de kete...(sedangkan kawan yang kat sane tu bukan orang semenanjung pun..orang satu negeri...kesah lak aku..aku nak mengutuk korang sini....)

nak di jadikan cite....
best friend sehidup semati aku ni... Cerdelia..ade msg aku...tanye program weekend aku...as usual jawapan aku..dok umah tengok DVD (ye...memang aku hantu tv ok....???) so...dye ajak aku pegi TJ (Tun Jugah)..so malam minggu tu aku tido awal..bersemangat nak pegi TJ...

so 9.30 am..aku ngan bestie aku ni gerak ke area Capital Street kat Kuching...so...bila dah 4 bulan tak jumpa...idea nak pegi TJ tak jadi...so kita orang ronda satu bandaraya Kuching nek kete dye...eheee..kawan aku pompuan ok....

lepas menjamu selera di Tabuan Height...so kita orang terus gerak pegi Green Galery...tengok brang-barang kat situ...banyak la sangat duit nak membeli...jual mato je la....sorry la...tak sempat nak amik gambar kat green gallery...sebab no camera kat situ...selepas menikmat mata dengan beraneka barang..terutamanya lukisan abstract dari pelukis...kitaorang pun blah...pusing-pusing lagi...

"jom lepak waterfront" aku bagi idea...iye la..tengok cuaca elok je...so kita orang lepak lah sane...duk bantai-bantai ssun bath kitaorang....tak sampai sejam...hujan plak turun,...dengki tol.....so..kitaorang pun gerak..aku pun bukan men lagi pujuk bestie aku ni pegi Muzium Sarawak... "weayh..aku last pegi sane pada umo 12 tahun..jom la..." akhir nye dye mengalah...sesampai je kat Muzium tu...sedih wooo...tempat parking tak de...kene patah balik....aku hampa macam aku tak leh pegi minggu lain...macam bukan duduk Kuching je...hahaha...

Then Bestie aku ajak aku pegi The Spring...ronda-ronda kat sana...cuci mata la katakan....duk melepak lama kat Speed VIdeo..last-last aku haus pegi food bazaar..nak kesingkan tekak....tengok jam macam dah lama dah kita orangduk kat situ..so kota orang balik la...masa on the way keluar...kitaorang pun bercadang nak pegi Museum DBKU...so sampai kat persimpangan tu..kitaorang buat immediate decision ke Santubong...Damai Puri...

Sampai sane ape lagi...having fun with each other la...amik gambar...post muka ala-ala comel gitew...hehe....

So..that the story kitaorang outing...yang miracle nye...aku kluar duit untuk makan je...dalam rm9 je(Minyak opkoz aku tak bayar..sbb kwn aku nak belanja tanda reunite...best kan??tu la kawan sehidup semati nama nya...bukan macam orang lain..)...haha..murah kan pegi jejalan kat tempat sendiri dari tempat orang...so..bak kata orang Hujan batu di negeri sendiri, hujan emas di negeri orang...best kat negeri orang..lagi BEST kat negeri sendiri...

**** kepada yang terasa..tak de la aku nak mohon maaf...sebab memang aku sakit hati ngan korang pun..so..pandai-pandai nak idup..kalau korang pentingkan diri sendiri aku lagi la...kannnn???

View of Puteri Satubong's leg...nice kan.....heeee....korank ado???????

No comments: