I AM MUSLIM

I AM MUSLIM

Saturday, December 1, 2012

I Malaysia!!

Harluuu....




Sekarang ni banyak iklan untuk memupuk semangat Patriotik di kalangan rakyat Malaysia...ada iklan dimana budak-budak ditanya tentaang pemahaman mereka kepada Malaysia dan rukun negara...yang paling best banyak lagu patriotik yang best-best...tak la macam dulu-dulu...lagu patriotik yang sangat bosan...sekarang ni lagu patriotik dah berentak R&B, Pop, HipHop....


Antaraa lagu patriotik yang paling best bagi aku adalah lagu daripada student Lim Kok Wing Art University...Satu Malaysia... Lirik lagu ni mampu mengalirkan air mata aku semasa menyanyikannya pada hari Merdeka pada 2010...tak tau..lagu ni touching gile..

Kita Satu Bangsa, Kita Satu Negara
Kita Satu Matlamat,
kita Satu Bangsa, Kita Satu Negara
Kita Satu MALAYSIA

 blom lagi kalau korang dengar yang emotional version lagu ni....perghhh...korang akan rasa suara artis LimKokWing memang kat tepi telinga korang...
Well, korang boleh dengar di SINI

Pastu lagu buat aku nangis adalah lagu Satu Malaysia Satu Bahtera yang diiklan di kaca televisyen baru-baru ni...aku tak tau sape yang bawak lagu tu....then Lagu Terima Kasih Malaysia, yang baru jugak diiklankan di televisyen,..ala iklan yang starting mak siapkan bekal untuk anak dye, pastu budak tu lupa bekal...lagu tu la...memang buat aku nangis...

Untuk versi R&B adalah lagu Malaysian Boy dan lagu dari Fabulous Cat (lupa dah tajuk), pastu lagu yang di gubah suai oleh Malique Setia Malaysia...perghhhh...best gila...anak buah aku yang baru umur 4 tahun pun suka lagu tu...kalau iklan lagu tu confirm nyanyi...yang sulung umo 9 tahun mesti suh aku cari lirik lagu nak nyanyi kate nye (macam mak dye tak leh nak cari la kan???)

Well, siapa yang masih tak minat ngan lagu patriotk cube la cari lagu-lagu dalam youtube...then amati...confirm korang suke...sebab lagu patriotik sekarang tak macam dulu...sama best macam lagu "Oppa Gannam Style" ase nye lagi berbaloi kalau korang dengar lagu-lagu patriotik...kannnnnn???


3 comments:

Anonymous said...

hye there..greetings. actually saya sdg mencari nama setiap penyanyi yg menyanyi lagu setia malaysia 2012. can help me with that? Thanx :)

@veraonizuka said...

Hye...actually nak bagi tau sape penyanyi tu susah..sebab diorg ni under 1Malaysia Artis group..\klau nak kenal pasti kena tengok videoklip..sbab rmai artis baru dr Lim Kok Wing yg nyanyi juga...dan artis india dan cina...

Anonymous said...

i see...btw thanks for the info :)