I AM MUSLIM

I AM MUSLIM

Sunday, December 2, 2012

KPOP oh! KPOP

Anyeong-haseyo.....

Oppa! Eonie!!

Haaaa...mesti korang tau kan??? maksud nye tu...tipu laaa kalau tak tau...paling-paling pun korang akan tau maksud saranghea kan???

Aku ni salah seorang Korean Lover...tapi bukanlah MANIAC sampai dah dalam kehidupan seharian anak cakap bahasa korea...tapi belajar tulisan hang-ul ngan bahasa Korea Selata tu memang ada..



Aku ni mula terjebak ngan KPOP ni sejak citer Autumn In My Heart...pastu diteruskan lagi ngan citer Stairway to Heaven, Jewel in the Palace, Princess Hour, then melompat ke citer baru-baru...My Lovely Samson, tak tinggal citer The Successful of the Bright Girl, and Cinderella Dream...Pastu gila laaaa beli DVD original citer korea, My 19 Years Old Sister In Law dan citer Hello My Lady...sekarang dah banyak dah koleksi...tapi tinggal kat Putrajaya -_-' 



Pastu aku gilakan lagu korea...haaaa..pada tahun 2009 aku kenal kumpulan Big Bang melalui lagu Haru Haru...hehehe..masa ni aku paling minat T.O.P ngan Tea Yang...pastu aku kenal kumpulan Girl Generation, Super Junior...

Okehh...actually entry ni bukan nak citer kesah kronologi K-POP yan aku minat tu....actually, tengah hari tadi aku sempat tengok Melodi...then, tengok la part kumpulan yang aku superb minat ade interview .. bukan KPOP..tapi Malaysian Indie band BUNKFACE (yeee...aku minat gile-gile kumpulan ni...) ISU: Bunkface penyebab artis KPOP kena boo ngan kena baling ngan sampah semasa Shout Awards beberapa minggu yang lepas (maxam dah lama la pulakkkk)...

OOOOOOOOO????

Sungguh kesian artis KPOP tu....



Tapi semasa di interview Sam Bunkface mengatakan bukan biat dye nak burukkan KPOP..dengan statemen "Beware of last perfomance tonight" agak menakutkan.....tapi diorang bukan suh "boo"kan atau baling sampah...tapi just cakap jeeee....tapi..peminat KPOP tanah air tak puas hati bila benda tu terjadi then terus point to Bunkface that all those things happens cause by them...



Tapi kalau fikirkan balik kan??? betul jugak explaination diorang dalam Melodi tadi..sebab, kita ni banyak agung-agungkan artis luar..then lasung tak pandang asrtis tempatan...and then sia blme artis tempatan tak nyanyi cam KPOP...then bila artis tempatan dah nyanyi cam artis KPOP..mula laaaaa kutuk-kutuk ikut laaa...tak menjadi laaa....macam-macam lagi laaaa....hurmmm....

Macam mana la artis kita nak meletup "BOOOMMM!!" effect macam artis KPOP bila kita sendri yang mengkondemkan  artis kita kaaaannn????

Tapi bagi aku kan??? biala artis kita ngan gaya diorang sendiri..baru original...lambat laun all the changes will be improve kalau kita sendiri sebagai peminat beri more chances kepada mereka...ala..Dato' Siti dulu pun bukannya best cam sekarang...bila dye dah improve dye nye performance ok apeee....

Actually, dari apa yang aku amati kan..., sebenarnya our own minded..the way we MALAYSIAN thinking...kalau seseorang tu berubah kepada sesuatu yang modern...mula laaaaaa nak mengutuk...contoh, Stacy yang sekarang ni semakin vogue dan sexy...ape lagi ade la mulut tak elok ni bercakap "ni Malaysia, ak pakai ala-ala macam Christina Aguilera agak-agak laaaa..." kaaaannnn???? seee for yourselves laaaa...kenapa artis kita masih takut nak buat changes...or else...budaya kita ni... ssuuuuuuuuuuuuuuukkkkaaaaa nak get into personal life artis kita...kalau artis korea tak de pun nak campor...kalau artis Malaysia ada anak angkat sebelum kahwin..mulaaa laaaa nak cakap artis tu ada anak luar nikah laa..kawin senyap-senyap laaa...then bila artis luar ada anak tiba-tiba tak de lak nak jump to the conclusion macam mana buat conclusion kat artis Malaysia...hurrmmmmm


tak mo cakap lebih laaaa....bak kata Nabil "LU PIKIR LAAA SENDIRI!!"

***
Saya bukan blogger melampau...kalau ada yang terasa tu.minta maaf la yeee...hehe...

1 comment:

Anonymous said...

kpop kan sampah..