I AM MUSLIM

I AM MUSLIM

Friday, January 25, 2013

Grand Final SoulStar 2012

Harluuuuuu Haiiii.....Haaa...SoulStar?? amende tu?? huhu...at first..aku sendiri pun tak tau ape show tu sebenarnye..ye la..duduk kat negeri orang memang tak tau mende tu... okeh...bagi orang Sarawak..mesti dah tau kan ape Soul Star tu??? SoulStar adelah program reality mencari bakat baru yang ditubuhkan pada 2006 oleh gabungan Sarawak Cultural Vilage (Kampung Kebudayaan Sarawak) dan E-One Dasri Talent Management. Pada kali ini SoulStar telah bermula pada 10 November 2012 hingga 26 January 2013.

Hafiz semasa AJL pada kali lepas...

Kalau korang nak tahu, penyanyi Hafiz AF adalah penyanyi daripada program reality ini sebelum beliau menyertai Akedami Fantasia..haa..memang patut pun Hafiz dapat undian banyak masa AF dulu kan..sebab dye dah fames pun kat Sarawak...


Okeh pada tahun ini, Grand Final SoulStar yang akan diadakan di Dewan Undangan Negeri Lama Negeri Sarawak (tadi aku pegi tengok rehearsal sekejap..) persediaan amat teliti..dengar kata ada siaran LIVE..tapi kesahihan tak tau lagi sebab tadi tengok banyak jugak jurukamera video dan jurukamera yang buat preparation untuk hari Sabtu ni...haa....

Gambar dari Utusan Malaysia.
Tahun ni jugak dengar ada banyak contestant yang hebat...patut laaa...orang Kuching banyak tak datang masa ujibakat Vokal pada hujung tahun lepas...rupanya yang berbakat banyak dah join program tempatan..ye la..lagi cepat kan??

Amat bangga la...sebab negeri kesayangan hamba ni, Bumi Kenyalang Ibu Pertiwiku (Cheiitt~~~) dah semakin advance...minta-minta artis ataupun talent dari program ni dapat la meletop macam si Hafiz..ye la..Hafiz anak kebanggaan Sarawak..selain artis-artis lain..contohnya Dayang Nurfaizah, Camelia, Anding, Bob, Nurul, Melissa Saila dan banyak lagi...ape ape pun buat peserta SoulStar 2012... FIGHTING!!

hehehe......Good Luck Guys....

Untuk info pasal SoulStar ni...sila buka DISINI

No comments: