I AM MUSLIM

I AM MUSLIM

Friday, January 25, 2013

City One Megamall Kuching is OPEN!!

Harluuu haiii....

Kalau orang Kuching, may be dah sedia maklum tentang City One MegaMall..Shopping kompleks yang paling besar di Kuching setakat ni telah pun dibuka untuk orang ramai...namun perlancaran secara besar-besaran belum lagi dibuat..dan kemungkinan akan dibuat pada bulan Februari ataupun Mac tahun ni...


Ye la..untuk fasa pertama, bahagian sayap pertama telah pun siap..namun banyak lagi kedai yang masih lagi dalam proses construction. Sekarang ni..Metrojaya dah dibuka, Focus Point kedai optic favourite aku dah dibuka...setakat ni ade la dalam 10 buah kedai yang telah ada di City One Mega Mall.Rejectshop masih lagi dalam construction, namun mereka dah buka "open outlet" di tengah-tengah walkway...







Yang buat aku tak sabar hanya satu...satu-satu nya yang buat aku excited dan tak sabar menunggu adalah GOLDEN SCREEN CINEMA!!! Finally...datang ke Sarawak..and especially di Kuching...WOW!! gempak dowhhh....

Ye la... Kuching ni agak kurang cinema nye...so..mengharapkan MBO je..memang tak le..sebab lebih suka GSC sejak duduk kat Putrajaya or K.L... hurmmm... Kuching dah semakin maju seiring dengan Kuala Lumpur...haaa...jangan anggap kita orang ni orang Sarawak masih duduk atas kayu tauuu!!! haaa...sooo..buka-buka la mata anda sekalian....

Selain itu, antara new coming yang ada di City One ni..Tutti Fruitti...hehehe...ye la..before this cuma ada Hielo,BerryLite dan ada local brand lain jugak...so bila Tutti Fruitti ni dah datang kat Kuching...the heaven come finally..bagi aku la... bukan ape..sebab dah 4 tahun duduk Putrajaya / Kuala Lumpur... aku ade jugak rasa kekok bila mula-mula favourite shop aku tak de kat sini...tapi sekarang boleh adapt..bila YES KUCHING HAS EVERYTHING TOO....


And quite surprise bila ada uji bakat daripada TV3 untuk program Bintang Mencari Bintang bakal diadakan di City One Mega Mall pada 2 & 3 Februari 2013...haaahh?? nampak nya Merdeka Plaza yang sedia maklum grand tak dipilih untuk tempat uji bakat ke..?? huhuhu...ye la...may be City One lagi besar dan senang untuk buat uji bakat untuk rancangan tv yang besar kan...?? hehehe...

1 comment:

cha leigscha said...

singgah sebentar...http://ladiesingreen.com